“Tafelen is gezelligheid”

Tirolerstube Alpenrose behoeft geen introductie meer. Reeds meer dan 15 jaar verwennen Annie & Danny hun bezoekers met de nodige gastvrijheid, waardoor een uitstekende reputatie en een trouw cliënteel werd opgebouwd.

Annie & Danny kozen indertijd voor een Oostenrijkse aankledingen een gevarieerde menukaart met voornamelijk Belgische-Franse en Oostenrijkse gastronomie. Alle gerechten zijn afgestemd op kwaliteit en versheid. Aan het fornuis staan hun twee ambitieuze zonen Daan & Dimitri. Zij genoten hun opleiding in de COOVI zoals hun moeder. Door de bijzondere zorg van de gerechten toveren zij ze in een handomdraai om tot een verrassend hedendaags samenspel van geur, kleur en smaak. Danny, Sarah en Katrien (hun schoondochters) doen het onthaal en samen met de rest van het Alpenroseteam ontvangen ze je graag met een welgemeende glimlach.

Op de vaste kaart bevindt zich een mooie mix van snacks, salades, vis- en vleesgerechten. De zoetebekken worden zeker niet vergeten, voor hen wacht ten slotte een arsenaal aan ambachtelijk huisgemaakte desserts, zoals de overheerlijke Apfelstrudels, de Sachertorte, Kaiserschmarren en zeker niet te vergeten het huisgemaakte ijs. Of het nu gaat om een zakenlunch, een dineetje met twee, een uitje met de kinderen, een familiefeest…, steeds word je hartelijk onthaald.

Hier groeien, in knusse en warme sfeer, alle grote en kleine levensgebeurtenissen uit tot een onuitwisbare herinnering. Hiervoor is er de mogelijkheid tot het organiseren van feestjes tot 50 genodigden in een afzonderlijk zaaltje. Het personeel draagt haar steentje bij tot het welslagen van je avond.

De naam van deze zaak is niet toevallig gekozen. Het uitnodigende interieur is volledig opgebouwd in Oostenrijkse stijl, afgewerkt met decoratieve elementen, beelden en schilderijen van de hand van Danny, waardoor alles een apart en sfeervol geheel creëert. Tijdens de advent bouwen zij de zaak om tot een feeëriek en sfeervol geheel. Regelmatig kan je ook een dansje wagen tijdens een van de vele Stimmungsabenden met live-muziek. Dit alles liet de Alpenrose door de jaren heen tot een vaste waarde uitgroeien in Vlaanderen en omstreken.

Als de zon van de partij is, is er geen mooiere plek om plaats te nemen dan op het zonnige buitenterras. Wie droomt er niet van, van te vertoeven op een warme zomeravond op een gezellig terras, waar op de achtergrond de klanken van Oostenrijkse muziek weerklinken en een klaterende fontein. Je kan er genieten van een lekker gekoeld glaasje wijn, een frisse pint, een huisbereide Sangria of een overheerlijke ijscoupe.

Tijdens de feestdagen of andere gelegenheden, die u in gezellige kring thuis wil vieren kan u beroep doen op Dadigo Ice Creations. Daan en Dimitri verwennen jullie graag met hun exclusieve ijscreaties, verjaardagstaarten, weddingcakes…. Steeds uitgevoerd volledig naar uw wens en alles op ambachtelijke wijze. De taarten worden omgebouwd tot ware kunstwerken en zijn reeds tot ver buiten de streek bekend.

Kortom, Alpenrose is een voorbeeld van een familiezaak waar prijs, kwaliteit en Gemütlichkeit op elkaar staan afgestemd. Hier kom je als gast en je vertrekt er als vriend.